ZIVVER

Afspraken

Veelgestelde vragen

Behandellocaties

Klik op een van onze vestigingen voor contactinformatie. Daar vindt u ook het telefoonnummer van de aanmeldfunctionaris. Zij helpt u graag verder.

Versturen van privacygevoelige gegevens via ZIVVER

Met onderstaande knop komt u in een beveiligde omgeving van waaruit u privacygevoelige informatie met ons kunt delen. Klik hier voor meer uitleg over ZIVVER.

 

Start veilig bericht

 

Secretariaat

Vestiging

Valutaboulevard 17
3825 BS Amersfoort
aanmelden@degeheimetuin.info

TEL: 06 3626 8840

KvK: 51422530
AGB: 94-59486/
17082272

Contact

Vragen over facturen, declaraties en vergoedingen

Voor vragen over facturen, declaraties en vergoedingen belt u met Ingrid Bijkersma. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 09:00u tot 12:00u op 06 3626 8840. Buiten deze tijden kunt u een voicemail inspreken of Ingrid mailen. Als u een voicemail achterlaat, wordt u spoedig teruggebeld.

Parkeren

Parkeren

Parkeren kan gratis voor ons pand.

 

Afspraken wijzigen of afzeggen

De behandelaren zijn bereikbaar op hun directe nummer en per e-mail voor vragen over lopende behandelingen, afspraken en afzeggingen. Het emailadres en telefoonnummer van uw behandelaar vindt u hier.

Krijgt u uw behandelaar niet te pakken? Bel dan met Lisanne Knol op 06 4020 5323 (maandag, woensdag en donderdag) of Eva van Ditshuizen op 06 4002 9684 (dinsdag, donderdag en vrijdag).

Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar komt de naam De Geheime Tuin vandaan?
De Geheime Tuin is de naam van een Engels kinderboek uit 1911 dat werd geschreven door Frances Hodgson Burnett. Het gaat over Mary, een meisje dat haar ouders verliest en op een verlaten landgoed gaat wonen bij haar oom. Ze ontdekt daar een geheime tuin en ontmoet daar andere kinderen. Samen maken ze de overwoekerde tuin weer mooi en kleurrijk. Beetje bij beetje begint Mary weer van het leven te houden. In onze geheime tuinen komen ook kinderen zoals Mary. Binnen de besloten muren van onze tuinen, voelen kinderen en hun ouders zich welkom en veilig. Daardoor is het mogelijk om de positieve dingen weer te zien en te werken aan verandering.

Eerste gesprek

Ons kind is ook uitgenodigd voor het eerste gesprek, waarom is dat?
De Geheime Tuin werkt graag zoveel mogelijk samen met ouders en kinderen. Thuis moeten ouders en kinderen er immers ook samen het beste van maken. Bovendien is het voor de behandelaren heel prettig en informatief om ouders en kinderen samen te zien en op die manier een indruk te krijgen van uw gezin.
Is het mogelijk om zonder kind naar het eerste gesprek te komen?
Ja, wanneer u liever zonder uw kind(eren) naar het eerste gesprek komt, dan heeft u daar ongetwijfeld een goede reden voor. U kunt dit op het aanmeldformulier aangeven of tijdens het contact met de aanmeldfunctionaris of de behandelaar bespreken.
Mijn ex-partner en ik zijn gescheiden. Toch moeten we samen naar het eerste gesprek komen. Waarom mogen we niet elk apart komen?
Kinderen hebben twee ouders. Zij hebben beiden invloed op de ontwikkeling van hun kind. We willen gescheiden ouders met ouderlijk gezag daarom graag tegelijkertijd spreken zodat we gezamenlijk tot een behandelplan kunnen komen. We realiseren ons dat zo'n gesprek voor ouders niet altijd gemakkelijk is, maar vinden het in het belang van kinderen om hun vader en moeder samen te spreken. In het kennismakingsgesprek spreken we af hoe beide ouders betrokken zullen worden bij de behandeling. Deze openheid garandeert dat ouders dezelfde informatie hebben en er geen onduidelijkheden ontstaan. Kinderen hebben meer baat bij de behandeling wanneer beide ouders zo goed mogelijk op één lijn zitten en achter de behandeldoelen staan. Voor het behalen van de behandeldoelen kan het nodig zijn dat de ouders samen op gesprek komen. Hiervoor zullen in goed overleg afspraken worden gemaakt met alle betrokkenen .
Ik weiger om met mijn ex-partner samen een gesprek te komen voeren ook al heeft hij of zij wel toestemming gegeven voor de behandeling. Mijn kind heeft echter wel dringend hulp nodig. Wat moet ik nu doen?
Kinderen profiteren veel meer van een behandeling als hun ouders in staat zijn om met elkaar over hun kind(eren) te communiceren. Wanneer De Geheime Tuin bij de aanmelding inschat dat de situatie voor het kind zorgelijk is en het lukt ouders niet om samen naar het eerste gesprek te komen, kunnen we niet starten met de behandeling. Wel kunnen we ouders verwijzen naar een mediator om eerst de onderlinge problemen op te lossen. Een enkele keer maken we een uitzondering op het beleid wanneer we aanvullende informatie hebben die erop wijst dat het schadelijk zou zijn voor het kind om geen behandeling te starten. Dit kan informatie zijn van de (huis-)arts of de kinderrechter.

Toestemming en gezag

Ik wil graag mijn kind aanmelden bij De Geheime Tuin maar mijn ex-partner wil daarvoor geen toestemming geven. Wat kan ik nu het beste doen?
Wanneer uw ex-partner het ouderlijk gezag over jullie kind(eren) heeft, is zijn/haar toestemming nodig om jullie kind(eren) te behandelen. Wij kunnen de aanmelding dus niet verwerken zonder de beide handtekeningen van de gezagdragende ouders. Dit is bepaald in de WGBo (de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst). Wanneer u zich ernstig zorgen maakt over uw kind, is het mogelijk om een advocaat in te schakelen die u kan helpen om via de rechter toestemming voor behandeling te krijgen. Hiermee wordt het gezag van uw ex-partner niet aangetast.
Als ik via de rechter toestemming voor een behandeling wil krijgen, wat moet ik dan doen?
U kunt hiervoor naar een advocaat gaan. Hij of zij stuurt meestal eerst een brief naar uw ex-partner met de vraag toestemming te geven. Als hij/zij deze toestemming niet geeft, kunt u de vraag voorleggen aan de rechter in een kort geding. Uw advocaat begeleidt u hierbij. De rechter zal beoordelen of  behandeling wenselijk is en kan dan vervangende toestemming voor de behandeling geven. Deze procedure neemt hooguit enkele weken in beslag.

Hoe weet ik of mijn ex-partner ouderlijk gezag heeft?
Wanneer u voorheen getrouwd was of een geregistreerd partnerschap had, heeft uw ex-partner het ouderlijk gezag over uw kind(eren). Tenzij de rechter heeft bepaald dat hem of haar het ouderlijk gezag moest worden ontnomen. Een uitspraak hierover moet terug te vinden zijn in het echtscheidingsconvenant of in het gezagsregister. Een uittreksel daaruit kunt u opvragen bij de rechtbank in de gemeente waarin uw kind geboren is.
Mijn ex-partner en ik waren niet getrouwd en hadden geen geregistreerd partnerschap, heeft hij/zij dan wel ouderlijk gezag?
Als moeder krijgt u automatisch het ouderlijk gezag, als vader niet. Als u op het moment van de geboorte van uw kind niet getrouwd was, heeft de vader van het kind niet automatisch het ouderlijk gezag. Hij moet ten eerste het kind erkennen. Dit kan in het gemeentehuis van de plaats waar het kind geboren is. Daarna moet hij bij de rechtbank ouderlijk gezag aanvragen. Wanneer hij dit niet heeft gedaan, heeft hij geen ouderlijk gezag.

Vergoedingen

Ik heb mijn afspraak minder dan 24 uur van tevoren afgebeld. Worden de kosten voor deze afspraak aan mij doorberekend?

Afspraken moeten op werkdagen uiterlijk 24 uur van tevoren worden afgezegd. U kunt daarvoor bellen of e-mailen. Een afspraak op maandag moet dus op vrijdag worden afgebeld mocht u onverhoopt niet kunnen komen. Wij kunnen in het weekend immers geen andere afspraken meer inplannen. In het dossier noteren wij een no-show voor afspraken die niet op tijd zijn afgebeld.

Uw gemeente vergoedt no-shows niet. Wij zijn daarom genoodzaakt de kosten bij u in rekening te brengen. De kosten zijn € 90 per sessie. U krijgt een factuur toegestuurd per mail. Gescheiden ouders ontvangen deze factuur op 1 mailadres, De Geheime Tuin kan bedragen niet splitsen. U dient desgewenst dus zelf bedragen te verrekenen.

Heeft De Geheime Tuin contracten met gemeenten?
De Geheime Tuin heeft contracten afgesloten met alle gemeenten in deze lijst.
Zijn er kosten verbonden aan een groepsbehandeling?
Een groepsbehandeling kunnen wij aanbieden in een korte en intensievere variant, afhankelijk van de ernst van de klachten. De kosten worden volledig vergoed door uw gemeente, al stelt een aantal gemeenten hieraan wel voorwaarden.