Team Almere

Team Amersfoort

Team Bilthoven

Team Bussum

Team Maarssen

Praktijk Den Haag

Staf & Management

De teams van De Geheime Tuin

Hieronder stellen de medewerkers zich graag aan u voor en vindt u hun contactgegevens.

Team Almere

 • Lisanne Knol
 • Myrna Hofstee
 • Minda Dijkstra
 • Parisa Yazdani
 • Josien van der Hoek
Lisanne KnolPsychomotorisch therapeut

Sinds januari 2016 ben ik met veel plezier werkzaam bij De Geheime Tuin. Vanaf het eerste moment was de warme, toegankelijke, daadkrachtige en energieke sfeer voelbaar. Het zijn voor mij de aspecten die De Geheime Tuin uniek en krachtig maken. Binnen De Geheime Tuin vervul ik een dubbelfunctie als behandelassistent en Psychomotorisch Therapeut (PMT).

PMT is een bewegings-en lichaamsgerichte therapie, waarbij je doet en praat. De ervaringen die tijdens oefeningen opgedaan worden, zijn aangrijpingspunt om bepaald gedrag te veranderen of om bepaalde gevoelens te leren ervaren, herkennen en hanteren. De cliŽnt kan op ervaringsgerichte wijze oefenen en experimenteren met ander/nieuw gedrag. PMT is passend bij de oplossingsgerichte stijl die De Geheime Tuin bijzonder en doeltreffend maakt.

Na mijn studie PMT aan de CALO te Zwolle ben ik 3 jaar werkzaam geweest als psychomotorisch therapeut bij een GGZ-instelling voor kinderen en (jong)volwassenen te Zoetermeer. Daar heb ik PMT opgezet en vormgegeven. Het is een grote toevoeging gebleken.

Ook ontdekte ik het belang en de kracht van het betrekken van gezinsleden bij de behandeling. Ieder kind is onlosmakelijk verbonden met zijn of haar omgeving en er is een groter behandeleffect wanneer het gezin zorgvuldig betrokken wordt. Omdat ik weet dat een warme en veilige woonomgeving van essentieel belang is voor een evenwichtige ontwikkeling, zet ik me graag volledig in voor de begeleiding daarvan. De visie van De Geheime Tuin sluit hier erg mooi op aan.

telefoon: 06 4020 5323

mail naar Lisanne Knol

Myrna Hofstee Psycholoog, EMDR-therapeut en Cognitief Gedragstherapeut i.o.

In 2014 heb ik de kans gekregen om als behandelaar bij de Geheime Tuin aan de slag te gaan. Bij de Geheime Tuin kijken we naar oplossingen en krachten, we vormen met het gezin ťťn team met een gezamenlijk doel. Dit maakt dat ik het een erg fijne werkplek vind. Elke werkdag komen er dappere kinderen mijn kamer binnen stappen die mij met hun doorzettingsvermogen en creativiteit blijven verrassen. Ik vind het een voorrecht om mee te mogen denken en ondersteuning te bieden bij het behalen van de doelen van mijn cliŽnten.

telefoon: 06 4059 6011

mail naar Myrna Hofstee

GZ-psycholoog en systeemtherapeut

Van jongs af aan is het mijn wens geweest om met mensen te werken. Hoe wij ons voelen en gedragen, wat we denken, de ontwikkelingen die we hierin doormaken en de levensvraagstukken die ons worden voorgelegd, heeft mij altijd enorm geboeid. Het beïnvloeden van ons voelen, denken en doen door spelen, bewegen en praten, vind ik een fascinerend proces. In de opvoeding van kinderen is dit een dagelijks terugkerend onderwerp, waarin de communicatie tussen ouders en kinderen van groot belang is. Om dit goed te laten verlopen zijn openheid, betrokkenheid, vertrouwen, veiligheid, samenwerking en humor voor mij essentiële uitgangspunten, elementen die binnen De Geheime Tuin ook hoog in het vaandel staan.

Na het afronden van mijn opleiding tot HBO- verpleegkundige, heb ik gestudeerd aan de universiteit in Maastricht. Daarna heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd en deze heb ik in december 2009 succesvol afgerond. Binnen De Geheime Tuin ben ik een beetje “een vreemde eend in de bijt” als ik kijk naar mijn opleidingstraject en werkcarrière. Ik ben voornamelijk werkzaam geweest in de zorg voor volwassenen  en adolescenten met gedrags- en/of emotionele problemen. De wens om ook met kinderen en jongeren te werken is echter altijd aanwezig geweest. Ik zie het dan ook als een cadeautje en een uitdaging om binnen De Geheime Tuin deze wens in vervulling te mogen brengen vanuit mijn functie als GZ- psycholoog.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om, naast lezen, creatief en sportief bezig te zijn. Hierbij heb ik sinds kort een passie voor hardlopen gekregen.

telefoon: 06 4053 7112

mail naar Minda Dijkstra

Parisa YazdaniKinder- en Jeugdpsycholoog

Tijdens en na en mijn studie kinder- en jeugdpsychologie heb ik mij als psycholoog verdiept in de vragen van kinderen en jeugdigen en hun omgeving. Te denken aan: Heb ik ADHD? Wat kan ik doen aan mijn boosheid? Hoe kan ik mijn kind begrijpen en begeleiden? Doordat er meerdere goede oplossingen zijn en voor de ťťn een oplossing beter werkt dan voor de ander, zoek ik graag samen naar een de best passende oplossing. Hierbij vind ik het ontzettend belangrijk dat iedereen zich welkom voelt met de eigen vragen en ideeŽn.

telefoon: 06 4002 9684

mail naar Parisa Yazdani

Josien van der Hoek Orthopedagoog - Generalist

Voor iedereen is het fijn en prettig om te horen wat er wťl goed gaat. Dat het soms even niet lekker loopt of dat er dingen anders kunnen, weten we vaak wel. Ook het benoemen van je eigen negatieve punten is vaak niet heel moeilijk. Terwijl we juist energie en motivatie krijgen als we horen wat onze positieve punten zijn en wat er goed gaat met onszelf en in onze omgeving. Door deze positieve punten uit te vergroten en te kijken hoe deze punten jou kunnen helpen om de situatie weer wat te verbeteren, zijn we vaak al een hele stap verder.

Ik ben iemand die positief in het leven staat en graag wil kijken naar de lichtpuntjes. Hierbij vind ik het van groot belang om goed te luisteren naar het verhaal van degene die voor me zit. Ik probeer veel vragen te stellen om te achterhalen wat werkt en wat niet. Door vragen te stellen wordt je geactiveerd om zelf goed na te denken. Uiteindelijk ligt de kracht tot verbetering en verandering in iedereen zelf. Ik geloof erin dat iedereen zijn regie over zijn eigen leven heeft en dus ook zelf weer stap voor stap tot verbetering kan komen. Soms heb je daar alleen een steun in de rug voor nodig of iemand die net even een andere kijk heeft.

Met respect en liefde met elkaar omgaan zijn voor mij belangrijke waarden. Ik geloof erin dat mensen altijd iets doen vanuit de goede intentie. Hoop en vertrouwen zijn hierbij belangrijke factoren. Kinderen hebben hun ouders nodig om op te groeien tot evenwichtige volwassenen. Zij zijn hun voorbeeld en leren van wat ze thuis hebben gezien. Daarom zullen de gesprekken en behandelingen ook vaak met ouders plaatsvinden, omdat iedereen in het gezin even belangrijk is. Ieder heeft zijn eigen bijdrage om uiteindelijk met elkaar tot een positief resultaat te komen!

mail naar Josien van der Hoek

Team Amersfoort

 • Lucia
  Mijnť
 • Eva
  van Ditshuizen
 • Marije
  Hölscher
 • Saskia
  van der Hijden
 • Daphne
  Hoenjet
 • Lonneke
  van Pelt
Lucia MijnéGZ-psycholoog Kinder en Jeugd

Sinds mijn eerste bijbaantje werk ik al met veel plezier met kinderen. Vanuit mijn interesse voor mensen en wat hen beweegt ben ik psychologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De keuze voor een afstudeerrichting was dus snel gemaakt: kinder- en jeugdpsychologie. Naast mijn studie heb ik steeds gewerkt en vrijwilligerswerk gedaan met kinderen en jongeren. Dit maakte dat de theorie uit de boeken ging leven en dat ik in de praktijk waardevolle kennis en ervaring kon opdoen op het gebied van de ontwikkeling van kinderen, opvoeding en welke moeilijkheden daarbij kunnen spelen.Na mijn afstuderen in 2003 heb ik gereisd en vrijwilligerswerk gedaan in Zuid Amerika. Daarna heb ik gewerkt als groepsleidster op verschillende groepen binnen de kinderpsychiatrie en vervolgens de overstap gemaakt naar de geestelijke gezondheidszorg. Hier ontdekte ik dat ik, naast het werken met kinderen en jongeren, ook erg graag werk met ouders en het hele gezin.Het leuke aan het vak van psycholoog vind ik om steeds nieuwe gezinnen te ontmoeten met diverse achtergronden, vragen en problemen en met hen samen te werken om tot antwoorden en oplossingen te komen. Dankzij de vervolgopleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog die ik in april 2010 heb afgerond, heb ik me verder kunnen verbreden en verdiepen in het vak. In mijn werk pas ik effectieve behandelmethoden flexibel en op maat toe. De vraag en de kwaliteiten van een gezin staan daarbij voor mij centraal. De visie en werkwijze van De Geheime Tuin sluiten hiermee nauw bij mij aan en ik ben dan ook heel blij dat ik mijn enthousiasme voor het vak bij De Geheime Tuin kan inzetten.

telefoon: 06 3627 3101

mail naar Lucia Mijnť

Eva van DitshuizenKinder- en Jeugdpsycholoog

Sinds 2014 ben ik met heel veel plezier werkzaam bij De Geheime Tuin.

Na de studie kinder- en jeugdpsychologie te hebben afgerond ben ik werkzaam geweest bij een praktijk waar ik, zowel individueel als in groepsverband, sociale vaardigheidstraining heb gegeven aan kinderen die hier om wat voor reden dan ook hulp bij konden gebruiken. Ook werkte ik hier met kinderen met (faal)angstklachten. Ik heb hier onder andere cognitieve methoden leren toepassen en mogen ervaren hoe goed kinderen vaak in staat zijn om belemmerende denkpatronen om te zetten naar meer functionele gedachten. Daarnaast heb ik binnen het speciaal basisonderwijs gewerkt waar ik onder andere diagnostisch onderzoek deed bij kinderen met leer- en aanverwante problemen.

Toen ik de kans kreeg om bij De Geheime Tuin te werken heb ik deze met beide handen aangepakt. De werkwijze en de sfeer spreken mij ontzettend aan. Er wordt op een positieve wijze en in een relatief korte periode, gezocht naar oplossingen. Ik vind het mooi om te zien hoe ogenschijnlijk kleine oplossingen, vaak bedacht door kinderen en hun ouders, kunnen leiden tot (grote) veranderingen. Een goede behandelrelatie met kinderen en ouders die gebaseerd is op betrokkenheid en het zoeken naar oplossingen in plaats van beperkingen vind ik belangrijke voorwaarden om tot gewenste oplossingen te komen.

mail naar Eva van Ditshuizen

Marije HölscherPsycholoog/Kinder en Jeugd cognitief gedragstherapeut/EMDR therapeut/ kinder- en jeugdpsycholoog NIP i.o.

Ik wist niet al van kleinsafaan wat ik later wilde worden. Een beroepskeuzetest op school gaf de uitslag: acupuncturist of glazenwasser. Beide leken mij niets voor mij.

Uiteindelijk maakte ik de keuze om psychologie te gaan studeren. Later specialiseerde ik mij in de ontwikkelingspsychologie. Vooral tijdens mijn stage merkte ik hoezeer het werken met kinderen/jongeren en hun ouders me ligt.

Ik heb vanaf 2001 werkervaring opgedaan binnen de jeugd GGZ en ben zeer verschillende kinderen, jongeren en ouders, met zeer verschillende problemen tegengekomen. Soms is er langdurige behandeling en onderzoek nodig, soms is het genoeg om samen even de boel op een rijtje te zetten. Dat maakt het werk dynamisch.

Wat ik het leukst vind aan mijn werk is om samen te puzzelen. Samen met kinderen en hun ouders (of andere belangrijke mensen) uitzoeken wat er aan de hand is, waarom het probleem blijft bestaan, wat eraan moet en kan worden gedaan en hoe hieraan invulling te geven. In mijn opleiding tot cognitief gedragstherapeut heb ik geleerd om samen concrete en haalbare doelen op te stellen. Daarnaast biedt de gedragstherapie prettige en praktische handvatten voor behandeling. Kinderen en jongeren kunnen zelf vaak heel goed meedenken over de voor hen juiste aanpak, heb ik gemerkt. Bij De Geheime Tuin kan dit puzzelen mijns inziens in een prettige, veilige omgeving.

Met respect voor de beleving van ieder afzonderlijk gezinslid een oplossing vinden die bij allemaal past.

Ik ben in opleiding tot kinder- en jeugdpsycholoog NIP (NIP-00094718)

telefoon: 06 4002 2517

mail naar Marije HŲlscher

Saskia van der Hijden Orthopedagoog-generalist / psycholoog / EMDR-basistherapeut

Al lang wist ik dat ik met kinderen en hun ouders wilde werken, die het om wat voor reden dan ook moeilijk hadden. Om deze reden was de keuze voor pedagogische wetenschappen en klinische psychologie snel gemaakt. Beide studies volgde ik aan de Universiteit Utrecht.

Na het afronden van deze opleidingen heb ik gewerkt in de jeugdzorg, waar ik met veel verschillende kinderen, jongeren en natuurlijk hun ouders heb gewerkt. Wat me hierin iedere keer weer opviel, is de enorme veerkracht van kinderen. Hoe lastig een situatie ook is; er lijkt altijd ruimte voor enthousiasme en een onbevangen glimlach.

Ik vind het inspirerend om te zien dat de meeste kinderen en jongeren, samen met hun gezin, zelf heel goed kunnen nadenken over hoe zij hun situatie zouden kunnen verbeteren. Dat ik daar als behandelaar in mee kan denken en een ‘steuntje in de rug kan zijn’, is voor mij een bijzondere ervaring. Om die reden werk ik sinds juli 2010 met veel enthousiasme bij De Geheime Tuin.

In 2013 heb ik mijn postdoctorale opleiding tot NVO Orthopedagoog-generalist afgerond. Ik sta sindsdien geregistreerd onder nummer 10108. Tenslotte ben ik opgeleid tot het geven van EMDR-behandelingen.

telefoon: 06 4068 7517

mail naar Saskia van der Hijden

Daphne HoenjetKinder- en jeugdpsycholoog

Vanaf jongs af aan wist ik al dat ik later graag met kinderen wilde gaan werken. Gedurende mijn studie aan de Universiteit Utrecht merkte ik hoe interessant ik het vond om te achterhalen waar het gedrag van kinderen vandaan komt. Daarnaast ontdekte ik tijdens mijn stage binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie hoe mooi ik het vind om met ouders en kinderen mee te denken naar passende oplossingen wanneer ze ergens tegen aan lopen en er zelf niet meer uit komen. Na het afronden van mijn studie heb ik ervaring op kunnen doen binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en het wetenschappelijk onderzoek. In deze periode kwam ik er achter dat mijn hart ligt bij het hulp verlenen aan kinderen en hun ouders en er zo voor te zorgen dat kinderen beter in hun vel komen te zitten.

Sinds december 2015 ben ik met veel plezier werkzaam als behandelassistent bij De Geheime Tuin, waar ik me vooral bezig houd met het verwerken van de aanmeldingen, contact opnemen met ouders en verwijzers omtrent de hulpvraag en het uitvoeren van de pre-intake. Inmiddels ben ik ook als kinder- en jeugdpsycholoog aan het werk bij De Geheime Tuin.

Meteen nadat ik gestart was viel het hechte team van collega's en de fijne sfeer mij op, waardoor ik me direct heel erg welkom en thuis voelde. Ook ervaar ik De Geheime Tuin als een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen en ouders. Daarnaast spreekt de oplossingsgerichte en systeemgerichte benadering mij erg aan. Ik vind het prettig dat er samen met ouders en kinderen naar een oplossing gezocht wordt, waarbij gekeken wordt naar de unieke krachten van een gezin.

Ik ben blij dat ik onderdeel mag uit maken van het team van De Geheime Tuin en iedere dag bij kan leren van mijn collega's en de kinderen en ouders die zich bij De Geheime Tuin aanmelden.

mail naar Daphne Hoenjet

Lonneke van Pelt GZ-psycholoog

Tijdens mijn studie kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit Utrecht, en met name tijdens mijn stage in het laatste jaar, ontdekte ik hoe mooi ik mijn vak vind. Op de momenten dat ontwikkeling niet vanzelf gaat of wanneer ouders en/of kinderen ergens zelf even niet uitkomen, mag ik met een gezin meedenken. Samen gaan we op zoek naar passende en haalbare oplossingen voor de dingen die moeilijk gaan. Ik geniet als het lukt om deze met elkaar te vinden en helemaal als ik zie dat het vertrouwen bij ouders en kinderen weer groeit. Ik vind het bijzonder hoe open mensen kunnen zijn en ben dankbaar voor alle levensverhalen die ik al heb mogen horen.

Vanaf 2009, na mijn studie, tot eind 2013 heb ik bij een grote instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Groningen gewerkt. De eerste jaren heb ik hier met name diagnostiek gedaan en behandeling gegeven aan kinderen en jongeren met ADHD, gedragsproblemen en/of tics. De laatste jaren werkte ik daar ook met kinderen en jongeren met andere psychische problemen, zoals stemmingsklachten of trauma’s. In Groningen heb ik in 2013 ook de GZ-opleiding afgerond, een opleiding die je als psycholoog breed inzetbaar maakt. Na deze opleiding was het voor mij tijd om een nieuwe werkplek te zoeken. Ik wist wat ik wilde: een kleine instelling met een positieve (werk)sfeer, een vertrouwde en veilige omgeving voor ouders en kind en de mogelijkheid om echt aan te sluiten bij wat een gezin wil. Door te werken met krachtbronnen van het kind en het gezin, kan ik mezelf als psycholoog weer overbodig maken. De Geheime Tuin is precies wat ik zocht, dus ben ik blij hier als GZ-psycholoog te werken.

mail naar Lonneke van Pelt

Team Bilthoven

 • Annelie Vleems
 • Ellen van Bergen
 • Kirsten Reij
Annelie Vleems Kinder- en jeugdpsycholoog NIP / EMDR therapeut

In april 2004 ben ik als psycholoog afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens mijn studie heb ik als groepsleider gewerkt met moeilijk lerende pubers met ernstige gedragsproblemen. Een pittige maar zeer leerzame tijd, waar ik echter de samenwerking met ouders miste. Ik vind dat ouders en andere belangrijke personen voor het kind, nauw betrokken moeten worden in de behandeling van kinderen en jongeren. Na mijn studie heb ik als sociotherapeut op een residentiŽle groep voor kinderen met ADHD en gedragsproblematiek gewerkt. Hier heb ik onder meer geleerd de aandacht te richten op wat al goed gaat bij een kind. Waardoor het kind weer naar voren komt en de gedragsproblematiek naar de achtergrond kan verdwijnen.

Vervolgens heb ik als (neuro)psycholoog gewerkt met kinderen met angst- en stemmingsproblematiek, waarna ik ben gaan werken bij MoleMann Mental Health in Almere. Hier ben ik enthousiast geraakt over het systemisch behandelen. Samen met het kind, zijn gezin en andere belangrijke steunfiguren (zoals grootouders of school) onderzoeken hoe de dingen gaan zoals ze gaan. Iedereen staat met elkaar in verbinding en reageert op elkaar, wat weer een reactie tot gevolg heeft. Samen met alle leden van het systeem (kind, gezin, school) kijken hoe ze elkaar kunnen helpen het weer beter te laten gaan. Ieder lid van het systeem speelt hierin een essentiŽle rol. Met als doel dat de zorgen rondom het kind zullen verdwijnen.

Sinds juli 2010 mag ik met heel veel plezier deel uitmaken van het team van De Geheime Tuin in Almere. Ik heb gemerkt dat de oplossingsgerichte behandelwijze is hoe ik het allerliefste werk. Maar ook hoe ik zelf als mens het liefst benaderd word. In mijn huidige baan komen alle elementen samen die ik als prettig heb ervaren in mijn voorgaande werk: samen met belangrijke personen voor het kind, doelgericht aan de slag en aansluiten bij de krachten van het kind en het gezin.

Tenslotte heb ik mij in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de behandeling van trauma en ben ik opgeleid tot EMDR therapeut. De combinatie van traumabehandeling met de systemische, oplossingsgerichte behandelvisie maakt dat ik mijn baan als psycholoog als de allerleukste ervaar!

telefoon: (06) 40 75 59 86

mail naar Annelie Vleems

Ellen van BergenOrthopedagoog en systeemtherapeut i.o.

Mijn hart ligt bij kinderen en hun directheid, authenticiteit, onbevangenheid. Vanaf het besef dat kinderen dit door moeilijkheden in henzelf of de omgeving kunnen verliezen, wilde ik hier iets mee. Orthopedagogiek richt zich op kinderen en hun context en sloot dus goed aan. In 1997 studeerde ik af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna heb ik in verschillende functies met kinderen van verschillende leeftijden gewerkt. De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met gezinnen als ‘systeem’. Ik ben me hierin gaan specialiseren middels een opleiding tot systeemtherapeut.

Een uitgangspunt dat ik bij iedere hulpvraag bevestigd zie, is dat het gaat om samenwerking. Daarbij zijn ouders en kind beiden nodig en sta ik voor openheid tussen alle betrokkenen. Binnen de begeleiding mag deskundigheid van mij verwacht worden over hoe ouders en kinderen met elkaar omgaan. Door hulp aan te gaan zijn ouders en kinderen bereid naar zichzelf en hun handelen te kijken. Dat vind ik erg sterk en mag andersom ook van mij gevraagd worden.

telefoon: (088) 020 1561

mail naar Ellen van Bergen

Kirsten Reij GZ-psycholoog en EMDR-therapeut

Contact maken, mensen leren kennen en op onderzoek  gaan naar waar de kracht van de persoon zit en deze gebruiken om met moeilijke situaties om te gaan. Dat is hetgeen wat ik zo ontzettend leuk vind in mijn werk. Gedurende mijn studie en later in mijn GZ-opleiding ben ik op zoek gegaan naar wat ‘de beste’ manier is om iemand te helpen… en kwam erachter dat er geen ‘beste’ manier is.

Er zijn wel 3 zeer belangrijke ingrediënten. Namelijk: de kracht van de persoon zelf en zijn of haar omgeving  en het contact of de ‘klik’ met de hulpverlener!

In een zo’n veilig mogelijke omgeving ontdekken wat je sterke kanten zijn en leren deze in te zetten in situaties of gebeurtenissen die lastig zijn, is wat mij betreft het hoofddoel van therapie.  Daarbij is het vaak heel erg fijn om niet alleen de krachtige kant van iemand te gebruiken, maar ook van zijn of haar omgeving, ouders, broertjes, zusjes of nog anderen. Ook zij kunnen helpen in de zoektocht naar en het tot bloei brengen van capaciteiten en vermogens. In de jaren die ik tot nu toe met volwassenen heb gewerkt heb ik vaak gedacht: ‘Had deze persoon maar wat eerder de kans gekregen zijn eigen mogelijkheden te leren inzetten!’ Dit heeft mij op het idee gebracht om met kinderen en jeugd te gaan werken. Bij De Geheime Tuin krijg ik de kans om, met de voor mij belangrijke ingrediënten, met kinderen en hun ouders relatief vroeg een nog steviger fundament te bouwen voor het kind en het gezin.

mail naar Kirsten Reij

Team Bussum

 • Deborah Falk
 • Ruth ten Berge
Deborah FalkKinder- en jeugdpsycholoog NIP en EMDR-therapeut

Al van jongs af aan wist ik dat ik psycholoog wilde worden. Ik was een jaar of 8 toen ik zag dat mijn tante kinderen hielp in een weeshuis. Het riep veel vragen bij mij op die mijn tante beantwoordde. Toen wist ik dat ik later ook kinderen wilde gaan helpen.

Tijdens en na mijn studie Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik jarenlang met kinderen met ADHD, autisme en ernstige gedragsproblemen gewerkt. Daarna heb ik een uitstap gemaakt en 5 jaar als manager op een groot kindercentrum gewerkt. Ik miste het directe contact met de kinderen en hun ouders. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaren met veel plezier als kinder- en jeugdpsycholoog en heb ik mijn specialisatie tot kinder- en jeugdpsycholoog NIP afgerond. Ik heb mij gericht op de diagnostiek en behandeling. De behandelingen waren in de vorm van individuele therapie (cognitieve gedragstherapie, oplossingsgericht, EMDR), systeemgerichte therapie, mediatietherapie en/of ouderbegeleiding.

Ik hield de website en de werkzaamheden van De Geheime Tuin al een tijdje in de gaten en toen de kans kwam om hier te gaan werken, heb ik die gelijk gegrepen. De prettige sfeer en het oplossingsgericht werken in kleinschalige teams spreekt mij aan. En ik vind het fijn om mijn bijdrage binnen dit team te mogen geven. De kinderen en ouders zijn een belangrijke spil in mijn liefde voor het werk.

telefoon: (088) 020 1565

mail naar Deborah Falk

Ruth ten BergeOrthopedagoog

Sinds juli 2015 ben ik met veel plezier werkzaam binnen De Geheime Tuin in Bussum.

Ik vind het erg bijzonder hoe elke dag weer kinderen, jongeren en ouders bij mij in de kamer komen en vertellen over de moeilijkheden waar zij mee te maken hebben om samen met mij op zoek te gaan naar oplossingen. Het mooiste is dat de meest passende oplossingen meestal uit de gezinnen zelf komen!

Steeds weer zie ik terug dat, hoe moeizaam het soms ook even gaat in het leven van een kind of een gezin, er altijd erg mooie wensen en intenties bestaan. Door samen deze wensen en intenties te belichten, en vooral ook de momenten waarop deze al op een mooie manier tot uiting komen, ontstaan er al gauw lichtpuntjes.

In 2011 ben ik afgestuurd als orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn studieperiode heb ik veel gewerkt met gezinnen waarin ťťn of meerdere kinderen gediagnosticeerd waren met een stoornis als ADHD of autisme. Na mijn studie heb ik voornamelijk binnen de jeugdzorg gewerkt waarbij ik met gezinnen heb gewerkt die te maken hebben gehad met de meest uiteenlopende uitdagingen. Door deze werkervaring heb ik gezien hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk het hele gezin te betrekken tijdens de behandeling van een kind. Samen sta je toch altijd sterker! In mijn werk maak ik dan ook graag gebruik van een oplossingsgerichte en systeemgerichte aanpak. Hierbij staan voor mij de termen openheid, betrokkenheid en leergierigheid centraal. Ook ik leer elke dag weer bij in samenwerking met de kinderen en gezinnen die in mijn behandelkamer komen.

telefoon: (088) 020 1533

mail naar Ruth ten Berge

Team Maarssen

 • Ellen van Bergen
 • Saskia van der Hijden
Ellen van BergenOrthopedagoog en systeemtherapeut i.o.

Mijn hart ligt bij kinderen en hun directheid, authenticiteit, onbevangenheid. Vanaf het besef dat kinderen dit door moeilijkheden in henzelf of de omgeving kunnen verliezen, wilde ik hier iets mee. Orthopedagogiek richt zich op kinderen en hun context en sloot dus goed aan. In 1997 studeerde ik af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna heb ik in verschillende functies met kinderen van verschillende leeftijden gewerkt. De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met gezinnen als ‘systeem’. Ik ben me hierin gaan specialiseren middels een opleiding tot systeemtherapeut.

Een uitgangspunt dat ik bij iedere hulpvraag bevestigd zie, is dat het gaat om samenwerking. Daarbij zijn ouders en kind beiden nodig en sta ik voor openheid tussen alle betrokkenen. Binnen de begeleiding mag deskundigheid van mij verwacht worden over hoe ouders en kinderen met elkaar omgaan. Door hulp aan te gaan zijn ouders en kinderen bereid naar zichzelf en hun handelen te kijken. Dat vind ik erg sterk en mag andersom ook van mij gevraagd worden.

telefoon: (088) 020 1561

mail naar Ellen van Bergen

Saskia van der Hijden Orthopedagoog-generalist / psycholoog / EMDR-basistherapeut

Al lang wist ik dat ik met kinderen en hun ouders wilde werken, die het om wat voor reden dan ook moeilijk hadden. Om deze reden was de keuze voor pedagogische wetenschappen en klinische psychologie snel gemaakt. Beide studies volgde ik aan de Universiteit Utrecht.

Na het afronden van deze opleidingen heb ik gewerkt in de jeugdzorg, waar ik met veel verschillende kinderen, jongeren en natuurlijk hun ouders heb gewerkt. Wat me hierin iedere keer weer opviel, is de enorme veerkracht van kinderen. Hoe lastig een situatie ook is; er lijkt altijd ruimte voor enthousiasme en een onbevangen glimlach.

Ik vind het inspirerend om te zien dat de meeste kinderen en jongeren, samen met hun gezin, zelf heel goed kunnen nadenken over hoe zij hun situatie zouden kunnen verbeteren. Dat ik daar als behandelaar in mee kan denken en een ‘steuntje in de rug kan zijn’, is voor mij een bijzondere ervaring. Om die reden werk ik sinds juli 2010 met veel enthousiasme bij De Geheime Tuin.

In 2013 heb ik mijn postdoctorale opleiding tot NVO Orthopedagoog-generalist afgerond. Ik sta sindsdien geregistreerd onder nummer 10108. Tenslotte ben ik opgeleid tot het geven van EMDR-behandelingen.

telefoon: 06 4068 7517

mail naar Saskia van der Hijden

Praktijk Den Haag

 • Joris Gosen
Joris Gosen GZ-psycholoog

Als kind wilde ik kok worden. Of ober. Iets, waarmee ik iemand nog wat gelukkiger kon maken. Ik ben psycholoog geworden, later GZ-psycholoog kind en jeugd. Natuurlijk is het niet de ober of de kok die voor het geluk zorgt, dat doen de mensen die uit eten gaan zelf. Zij hebben gekozen een moment te nemen voor zichzelf en voor elkaar. Het restaurant met het personeel biedt de ruimte hiervoor. Zo zie ik ook mijn rol als GZ-psycholoog: ik help gezinnen ruimte te maken om weer meer zichzelf te zijn.

Ik geniet er van om als psycholoog met gezinnen, kinderen, jongeren en ouders op zoek te gaan naar hoe zij zichzelf willen zijn en hoe zij met elkaar willen omgaan als de problemen niet zo duidelijk aanwezig zouden zijn. Wat zijn de mooie, definiŽrende en sterke kanten van het kind, van het gezin? Hoe ziet een kind zichzelf, als hij niet dit gedrag zou laten zien? Eigenlijk zijn er altijd wel kleine momenten te vinden dat deze mooie kanten nu al naar voren komen, of momenten dat de problemen even wat minder groot zijn. In de behandeling worden gezinsleden zich weer meer bewust van hun krachten. Hier gaat het gezin mee aan de slag, de mooie eigenschappen komen steeds meer naar voren. Creatieve en unieke oplossingen ontstaan en het kind wordt weer gelukkiger en ontwikkeld zich verder.

Ik heb in de GGZ en in de psychiatrie gewerkt met kinderen (en ouders) met een autisme spectrum stoornis, depressie, angstklachten, een laag zelfbeeld, met kinderen met een gehoorbeperking, ADHD, verwerkingsproblemen, trauma et cetera. Ik heb ervaring opgedaan bij Curium-LUMC, GGZ-Delfland, Lucertis, bij de Jeugdriagg, voor wijkteams en bij Erasmus-MC Sophia. Veel verschillende werkplekken en een verscheidenheid aan problematiek.

Wat ik altijd en overal probeer te doen is luisteren en op zoek gaan naar de echte, unieke mens achter de klachten. Samen zoeken wij hoe wij die mooie kanten meer ruimte kunnen geven.

telefoon: (06) 14 48 98 25

werkdagen:

 • maandag
 • woensdag
mail naar Joris Gosen

Staf en management

 • Lisanne Knol
 • Ingrid Bijkersma
 • Monique Spaans
 • Tim Kops
Lisanne KnolBehandelassistent

Sinds januari 2016 ben ik met veel plezier werkzaam bij De Geheime Tuin. Vanaf het eerste moment was de warme, toegankelijke, daadkrachtige en energieke sfeer voelbaar. Het zijn voor mij de aspecten die De Geheime Tuin uniek en krachtig maken. Binnen De Geheime Tuin vervul ik een dubbelfunctie als behandelassistent en Psychomotorisch Therapeut.

Het is als behandelassistent een uitdaging en mooie afwisseling om aan de voor- en achterdeur te staan van de behandelingen bij De Geheime Tuin.

Na mijn studie PMT aan de CALO te Zwolle ben ik 3 jaar werkzaam geweest als psychomotorisch therapeut bij een GGZ-instelling voor kinderen en (jong)volwassenen te Zoetermeer. Daar heb ik PMT opgezet en vormgegeven. Het is een grote toevoeging gebleken.

Ook ontdekte ik het belang en de kracht van het betrekken van gezinsleden bij de behandeling. Ieder kind is onlosmakelijk verbonden met zijn of haar omgeving en er is een groter behandeleffect wanneer het gezin zorgvuldig betrokken wordt. Omdat ik weet dat een warme en veilige woonomgeving van essentieel belang is voor een evenwichtige ontwikkeling, zet ik me graag volledig in voor de begeleiding daarvan. De visie van De Geheime Tuin sluit hier erg mooi op aan.

telefoon: 06 4020 5323

mail naar Lisanne Knol

Ingrid BijkersmaAdministratief medewerker

Vanaf januari 2015 werk ik met veel plezier bij De Geheime Tuin op de administratie. Een kleine en enthousiaste organisatie waar mijn werkzaamheden heel divers zijn. Ondanks mijn jarenlange werkervaring in verschillende gezondheidszorgorganisaties leer ik bij De Geheime Tuin nog steeds bij.

Het is altijd een wens van mij geweest om bij een organisatie te werken die het welzijn van kinderen en gezin belangrijk vindt. Samen met mijn andere leuke collegaís op kantoor draag ik mijn steentje bij op administratiegebied.

telefoon: 06 3626 8840

mail naar Ingrid Bijkersma

Monique SpaansBeleidsmedewerker zorgadministratie

Ooit ben ik met hoge idealen in het zorglandschap van Nederland gestapt. Na enige jaren kwam ik tot de conclusie dat dit niet voldeed aan mijn ideaalbeeld en dat ik er ook geen structureel blijvende invloed op kon hebben. Daarvoor zat ik niet op de goede stoel.

Ik maakte de overstap van mensen helpen, naar bedrijven helpen met hun cijfers en alle bijhorende rompslomp. Scholing en ervaring hebben mij veel laten zien van deze wereld. Al snel hervond ik met plezier mijn tweede talent. Stoeien met cijfers. Het liefst doe ik dit voor dienstverlenende bedrijven en nog liever voor zorgverlenende bedrijven. Daar heb ik de meeste affiniteit mee. Ik weet hoe cijfers de kwaliteit van zorg kunnen beÔnvloeden en in mijn ideaalbeeld moet de kwaliteit van zorg hoog zijn. Op deze plek komt dit snijpunt samen. Aanpreken van creatieve kanten in het zoeken naar oplossingen, waardoor de goede zorg zorgeloos blijft.

In De Geheime Tuin heb ik een uniek plekje gevonden. Een plekje waar het altijd druk is door onderhoud en vernieuwing. Waar nieuwe ideeŽn ontstaan. En, heel belangrijk, deze tuin voldoet aan mijn ideaalbeeld in het zorglandschap. Hier worden mensen als mens gezien, vanuit de kwaliteiten die iemand bezit. Wat is het fijn om hier een steentje aan bij te mogen dragen.

mail naar Monique Spaans

Tim KopsDirecteur

Sinds halverwege 2015 ben ik werkzaam bij De Geheime Tuin. Na mijn studie Bedrijfseconomie begon ik mijn loopbaan in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie bij Herlaarhof in Vught. Daar werkte ik gedurende vijf jaar in de staf en later als leidinggevende. Bij het RIAGG in Amersfoort, omzwervingen als ZZPíer en het Sinai Centrum (Arkin) leerde ik de GGZ in volle breedte kennen; van aanpassingsstoornissen tot psychoses, van de infantpsychiatrie tot dementerende ouderen en van de ambulante zorg tot levenslange opnames.

Ik werk graag in een omgeving waar de lijnen kort zijn, waar ik snel resultaat zie van mijn inspanningen en die van mijn collegaís, en waar je de vruchten kan plukken van goed ondernemerschap. Bij De Geheime Tuin kan dat. Nu we onderdeel zijn van het Sociale Domein van de gemeentes, vraagt het van ons en de andere partijen nieuwe manieren van samenwerken. Samenwerken en in sommige regioís toch ook concurreren. Het is interessant en uitdagend om met De Geheime Tuin een plaats te verwerven als specialist in oplossingsgerichte en systeemtherapeutische hulp bij psychologische problemen en opvoeden.

De Geheime Tuin heeft iets bijzonders te bieden en ik doe graag mijn best om onze kennis en kunde voor zoveel mogelijk kinderen, ouders en andere partijen in het Sociaal Domein beschikbaar te maken.

telefoon: (06) 23 03 09 11

mail naar Tim Kops