Just do it - Weerbaarheidstraining

Just Do It! is een groepstherapie voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 18 jaar. In de kindergroep richten we ons op het vergroten van assertiviteit en zelfvertrouwen door spel, beweging en praten. In de bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod, zoals: opkomen voor jezelf, eigen kwaliteiten ontdekken, stevig staan, complimenten geven en ontvangen, vertrouwen op jezelf en op anderen en omgaan met spannende en sociale situaties.

In de jongerengroep is de therapie onder andere gericht op het verbeteren van het zelfbeeld en het vergroten van assertiviteit en zelfvertrouwen. Just Do It! ’ is een therapie waarbij je samen met leeftijdsgenoten gaat oefenen met de dingen die je lastig vindt. Ieder bepaalt voor zichzelf wat hij/zij wil veranderen. We zullen samen praten, maar ook oefeningen en/of rollenspelen doen. Binnen de therapie komen verschillende thema’s aan bod zoals; het aanvoelen en aangeven van grenzen, het ontdekken en inzetten van eigen kwaliteiten, het bewust worden van mogelijke keuzes in gedrag en de relatie tussen actie en reactie in gedrag van zichzelf en anderen.

De groepstherapie bestaat uit 6 bijeenkomsten met maximaal 8 deelnemers. We starten met het individueel bespreken van persoonlijke leerdoelen. In de eerste groepsbijeenkomst bespreken we deze met alle deelnemers samen, zodat zij van zichzelf en van de anderen weten waaraan ze gaan werken. Na de derde bijeenkomst vindt er ook een ouderbijeenkomst plaats, voor alleen ouders. Om de groepstherapie te evalueren, worden alle ouders en deelnemers apart uitgenodigd voor een persoonlijk afsluitend gesprek.

“Goeie middag iedereen!

Voor degenen die me nog niet kennen: mijn naam is Marie-Louise en over 12 dagen ben ik jarig. Dit heb ik geleerd: Met twee voeten op de grond staan, mezelf niet klein laten maken, als kinderen pesten gewoon er niks van aantrekken, als mensen willen dat ik iets raars doe, bijvoorbeeld; ga in een ijskoude rivier zwemmen, dat ik dat dan niet doe en dat ik zeg wat ik wil, doe wat ik wil en nee zeggen en die nee natuurlijk ook volhouden! Voor het eerst heb ik in mijn leven gehoord dat ook andere kinderen gepest worden. En dat heb ik hier gehoord! Het leukste wat ik hier in de groep vond is dat we een filmpje maakte over mijn leerdoel, namelijk : Stop-nee zeggen en dat er goed aandacht werd besteed aan mijn leerdoel. Ik heb het hier superleuk gevonden en nieuwe vrienden gemaakt.

Tijd en plaats
Vestiging:Amersfoort

Wanneer: 

Frequentie:

1 november 2022 (na de Herfstvakantie) – eindigt voor de Kerstvakantie

6 wekelijkse bijeenkomsten, met tussendoor 1 ouderbijeenkomst

Tijd: 15:30 uur tot 17:00 uur 

Leeftijd:

 

8-12 jaar

Aanmelden voor de groep gaat altijd in overleg met de betrokken (hoofd)behandela(a)ren. 

Ben je nog niet bij ons bekend? Meld je dan aan via de roze knop hieronder.