Marieken Koster

Orthopedagoog en Aanmeldfunctionaris

mobiel: 06 4055 9736

e-mail: marieken.koster@degeheimetuin.info

Marieken Koster

Sinds juni 2023 werk ik als behandelaar en aanmeldfunctionaris bij de Geheime Tuin. Een kleinschalige praktijk die mij direct aansprak door de fijne huiselijke sfeer die hier hangt!

Van kleins af aan wist ik al dat mijn hart ligt bij het helpen van kinderen en hun gezinnen. Iedereen maakt in zijn leven lastige situaties mee en dan is het fijn als er iemand zonder oordeel even met je mee kan lopen gedurende dit proces. Ik word er enthousiast van om samen met ouders en het kind te werken in de behandelkamer aan een positieve gedragsverandering, die je samen als gezin kan voortzetten en kan integreren in het dagelijks leven.

Voorafgaand aan mijn master heb ik de studie onderwijsassistent en pedagogiek afgerond. Tijdens de periode heb ik ervaring opgedaan in het speciaal onderwijs, een justitiële jeugdinrichting en gewerkt op verschillende woongroepen in de gehandicaptenzorg. In 2019 heb ik mijn studie Clinical Child and Family Education Studies (Orthopedagogiek) afgerond in Utrecht. Na mijn studie heb ik als behandelaar ervaring op mogen doen bij een zeer specifieke doelgroep kinderen met een selectieve/restrictieve voedselinname stoornis (ARFID). Na hier een periode gewerkt te hebben met deze doelgroep merkte ik de behoefte te hebben aan meer verbreding en me te verdiepen in meer uiteenlopende behandelvragen.

Voor mij staat een veilige omgeving in de behandelkamer voorop, waar je jezelf mag zijn met alles wat er op dat moment speelt. Ik kijk graag naar de kwaliteiten en krachten van het kind en het gezin en vind dit een mooi uitgangpunt in de behandeling. Ik zie u graag bij de Geheime Tuin!