terug

De Geheime Tuin onderdeel GGZ Centraal

Opnieuw fraaie rapportcijfers

Amersfoort verhuist

Maarssen sluit deuren

Op ZorgDomein

Fraaie rapportcijfers

Oplossingsgericht Opvoeden

Nieuws

De Geheime Tuin per direct onderdeel van GGZ Centraal

De Geheime Tuin is verheugd te kunnen melden dat de organisatie per direct als zelfstandige BV verder gaat onder stichting GGz Centraal. Het is voor Fornhese van GGz Centraal een passende aanvulling op haar specialistische behandelaanbod. Voor De Geheime Tuin geeft het meer mogelijkheden om de organisatie verder te ontwikkelen en uit te breiden. Fornhese en De Geheime Tuin werken de komende tijd aan het intensiveren van de samenwerking en het verbinden van het behandelaanbod zodat wachttijden verminderen en kinderen eerder op de juiste plek geholpen kunnen worden. De visie en de manier van werken van De Geheime Tuin blijft ongewijzigd.

De directie van Fornhese vormt ook de nieuwe directie van De Geheime Tuin. Evelien Buik heeft de dagelijkse leiding overgenomen van Tim Kops. Tim blijft tot 1 januari 2020 betrokken als adviseur.

Voor de cliŽnten van De Geheime Tuin verandert er niets.

Matthijs Bogaerts en Klaas Meijering
Directie Fornhese en Emerhese GGz Centraal, De Geheime Tuin

Opnieuw fraaie rapportcijfers

De Geheime Tuin heeft een uitgebreid cliŽnttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren over hoe onze cliŽnten ons beoordeelden in 2017. De respons geeft ons een goed beeld van hoe we presteren op alle relevante onderwerpen waarmee een jeugdhulpaanbieder vanuit cliŽntperspectief te maken krijgt. Net als in 2016 geeft meer dan de helft van onze cliŽnten ons een 9 of 10 als totaalcijfer. Dat is een extra mooie score omdat De Geheime Tuin in 2017 een aantal vestigingen heeft moeten sluiten. Blijkbaar heeft dat de tevredenheid van onze cliŽnten niet veel beÔnvloed. Kijk voor de samenvatting en de verantwoording van het onderzoek hier.

Amersfoort verhuist

De Geheime Tuin verhuist in Amersfoort van Zielhorsterweg 59 naar Valutaboulevard 17. Deze mooie locatie is volledig ingericht voor het behandelen van kinderen en jeugdigen van 4 tot 18 jaar, individueel, in gezinsverband of in groepen. De aanwezigheid van een speelruimte, een binnentuin en een mooi speelveld maken deze locatie tot een zeer prettige behandelomgeving. De locatie is zeer goed bereikbaar en er is genoeg gratis parkeergelegenheid.

Vestiging Maarssen sluit haar deuren

Eind 2017 sluit De Geheime Tuin de vestiging in Maarssen. Aanmelden voor hulp bij De Geheime Tuin kan voorlopig nog wel. U wordt dan ontvangen op onze vestiging in Bilthoven of Bussum.
Eerder dit jaar sloot De Geheime Tuin de vestiging in Apeldoorn. Komt u uit deze regio, dan kunt u zich niet meer bij ons aanmelden.

Op ZorgDomein

De Geheime Tuin heeft de vestigingen Amersfoort, Almere, Bilthoven en Bussum aangemeld op ZorgDomein. Huisartsen en POH-GGZ'ers kunnen ons per direct via dit platform bereiken met verwijzingen. De Geheime Tuin zal haar verwijzers de komende tijd aanmoedigen om via deze prettige weg te verwijzen.

Fraaie rapportcijfers

De Geheime Tuin heeft een uitgebreid cliŽnttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. De respons geeft ons een goed beeld van hoe we presteren op alle relevante onderwerpen waarmee een jeugdhulpaanbieder vanuit cliŽntperspectief te maken krijgt. U vindt de uitgebreide resultaten hier.

De Geheime Tuin is trots op wat cliŽnten ons aan feedback geven en we gaan graag door op deze goede weg. Uiteraard gebruiken we het onderzoek ook om ons nog verder te verbeteren. Volgend jaar meten we opnieuw hoe cliŽnten ons beoordelen. Kijk voor de samenvatting en de verantwoording van het onderzoek hier.

De Geheime Tuin is ontstaan uit het gedachtegoed van Lara. Zij heeft het bedrijf tot stand gebracht en gevormd naar haar visie op het bieden van psychologische hulp aan kinderen, jongeren en haar ouders. Lara heeft De Geheime Tuin tot een bijzondere plek gemaakt, waar reeds vele kinderen en vastgelopen gezinnen weer met vertrouwen hun weg hebben hervonden.

Tim heeft een bedrijfseconomische achtergrond en heeft de laatste 13 jaar in veel GGZ-organisaties leiding gegeven, ook in de Volwassenen- en Ouderenzorg. De Geheime Tuin gaat met hem een nieuwe fase in. Het vormgeven van jeugdhulpverlening binnen de nieuwe Jeugdwet is hierbij de leidraad. Tim wil de hulpverlening van De Geheime Tuin op steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar maken, zodat steeds meer gezinnen kunnen profiteren van de succesvolle aanpak van de psychologen en orthopedagogen van De Geheime Tuin.

Oplossingsgericht Opvoeden

De Geheime Tuin geeft bij Uitgeverij Hogrefe een boek uit over oplossingsgericht opvoeden. Lara de Bruin en Rian Meddens maakten een praktisch boek met veel leuke oefeningen om problemen in de opvoeding op een originele manier aan te pakken. Het boek staat vol herkenbare voorbeelden van problemen en oplossingen die zijn geïnspireerd op onze ervaringen in De Geheime Tuin. Leuk om te lezen, handig om te gebruiken! Het boek is te koop in de boekhandel en bij Bol.com. Of bekijk de preview.