terug

Nieuwe locatie in of nabij Almere Poort

De Geheime Tuin is open

Samenwerking met beeldend therapeut

De Geheime Tuin onderdeel GGZ Centraal

Opnieuw fraaie rapportcijfers

Amersfoort verhuist

Maarssen sluit deuren

Op ZorgDomein

Fraaie rapportcijfers

Oplossingsgericht Opvoeden

Nieuws

Hoera!! De Geheime Tuin gaat een nieuwe locatie openen in Almere

datum: 26-05-2021

Al jaren koestert De Geheime Tuin de wens in Almere een tweede locatie te openen en nu staan we aan de vooravond dat onze wens uit gaat komen. Het bruist en het gonst, want in september gaat het echt gebeuren. We zijn zoekende naar een huiselijke, warme praktijkruimte in of nabij Almere Poort. Mocht je iets weten dat minimaal 200 m2 ruimte biedt, laat het ons weten en mail naar aanmelden@degeheimetuin.info.

De Geheime Tuin is open, ons Corona beleid:

datum: 16-12-2020

Beste ouder / verzorger,

We willen u graag informeren over het Corona beleid dat we hanteren binnen de Geheime Tuin. Als aanbieder van jeugdzorg zijn we uitgezonderd van de lockdown, dus de verschillende vestigingen blijven open. We werken wel met een beperkt aantal behandelaren tegelijk op locatie. We hanteren een combinatie van gesprekken via beeldbellen en op locatie, zodat de behandeling wel doorgang kan vinden en natuurlijk om de risico's zo veel mogelijk te beperken. De behandelaar zal bij het maken van een afspraak aangeven of de afspraak via beeldbellen zal plaatsvinden of op locatie. Het uitgangspunt is hierbij dat als de afspraak op een goede manier via beeldbellen kan plaatsvinden, dat we hiervoor zullen kiezen.

Mocht er sprake zijn van klachten dan bieden we behandeling op afstand in de vorm van beeldbellen of telefonisch contact. We willen u dan ook vragen om bij klachten contact op te nemen met de behandelaar, zodat er samen kan worden bepaald wat er mogelijk en passend is. Bij twijfel schroom ook niet om contact op te nemen met de behandelaar. Contactgegevens zijn te vinden op de website onder het kopje 'de teams'.

Als een van onze behandelaren neusverkouden is of andere klachten heeft die kunnen passen bij Corona dan zullen wij contact met u opnemen zodat het contact op afstand kan plaatsvinden.

Het is op locaties van De Geheime Tuin niet nodig om een mondkapje te dragen. We hanteren wel de volgende maatregelen:

 • We schudden geen handen, maar heten jullie wel van harte welkom;
 • De behandelaar kan bij binnenkomst nog een laatste gezondheidscheck doen door te vragen naar aanwezigheid van eventuele klachten.
 • Een goede handhygiŽne. Bij binnenkomst treft u middelen om de handen goed te reinigen.
 • We houden 1,5 meter afstand tot elkaar;
 • We vragen om met maximaal 1 ouder/verzorger naar de afspraak te komen, tenzij anders wordt afgesproken;
 • We schenken geen koffie/thee en limonade;
 • We vragen het toiletbezoek op de locatie te beperken tot het hoognodige;
 • Wanneer u of uw kind in deze tijd extra behoefte heeft aan contact of ondersteuning, neem contact op met uw behandelaar.

 • Bedankt voor uw begrip. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van het bovenstaande dan hoor ik het graag. Neemt u dan contact op via het algemene nummer 06-3626 8840.

  Jeroen de Jong

  Samenwerking met beeldend therapeut

  Wij zijn heel blij aan te kunnen kondigen dat wij een samenwerking zijn aangegaan met Barbera de Jong van "Byldkreft". Zij is beeldend therapeut en vanaf 1 september 2020 werkzaam voor locatie Amersfoort.

  Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij de nadruk niťt ligt op praten maar op důen, op het ervaren. Zeer geschikt voor kinderen en jongeren voor wie praten niet de ingang is of voor wie praten niet voldoende oplevert. Een mooie toevoeging op ons bestaande aanbod.

  Barbera is elke woensdagochtend aanwezig op onze locatie in Amersfoort. Uiteraard zijn ook kinderen en jongeren welkom die bij onze andere vestigingen gezien worden.

  Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Barbera. Website byldkreft.nl

  De Geheime Tuin per direct onderdeel van GGZ Centraal

  De Geheime Tuin is verheugd te kunnen melden dat de organisatie per direct als zelfstandige BV verder gaat onder stichting GGz Centraal. Het is voor Fornhese van GGz Centraal een passende aanvulling op haar specialistische behandelaanbod. Voor De Geheime Tuin geeft het meer mogelijkheden om de organisatie verder te ontwikkelen en uit te breiden. Fornhese en De Geheime Tuin werken de komende tijd aan het intensiveren van de samenwerking en het verbinden van het behandelaanbod zodat wachttijden verminderen en kinderen eerder op de juiste plek geholpen kunnen worden. De visie en de manier van werken van De Geheime Tuin blijft ongewijzigd.

  De directie van Fornhese vormt ook de nieuwe directie van De Geheime Tuin. Evelien Buik heeft de dagelijkse leiding overgenomen van Tim Kops. Tim blijft tot 1 januari 2020 betrokken als adviseur.

  Voor de cliŽnten van De Geheime Tuin verandert er niets.

  Matthijs Bogaerts en Klaas Meijering
  Directie Fornhese en Emerhese GGz Centraal, De Geheime Tuin

  Opnieuw fraaie rapportcijfers

  De Geheime Tuin heeft een uitgebreid cliŽnttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren over hoe onze cliŽnten ons beoordeelden in 2017. De respons geeft ons een goed beeld van hoe we presteren op alle relevante onderwerpen waarmee een jeugdhulpaanbieder vanuit cliŽntperspectief te maken krijgt. Net als in 2016 geeft meer dan de helft van onze cliŽnten ons een 9 of 10 als totaalcijfer. Dat is een extra mooie score omdat De Geheime Tuin in 2017 een aantal vestigingen heeft moeten sluiten. Blijkbaar heeft dat de tevredenheid van onze cliŽnten niet veel beÔnvloed. Kijk voor de samenvatting en de verantwoording van het onderzoek hier.

  Amersfoort verhuist

  De Geheime Tuin verhuist in Amersfoort van Zielhorsterweg 59 naar Valutaboulevard 17. Deze mooie locatie is volledig ingericht voor het behandelen van kinderen en jeugdigen van 4 tot 18 jaar, individueel, in gezinsverband of in groepen. De aanwezigheid van een speelruimte, een binnentuin en een mooi speelveld maken deze locatie tot een zeer prettige behandelomgeving. De locatie is zeer goed bereikbaar en er is genoeg gratis parkeergelegenheid.

  Vestiging Maarssen sluit haar deuren

  Eind 2017 sluit De Geheime Tuin de vestiging in Maarssen. Aanmelden voor hulp bij De Geheime Tuin kan voorlopig nog wel. U wordt dan ontvangen op onze vestiging in Bilthoven of Bussum.
  Eerder dit jaar sloot De Geheime Tuin de vestiging in Apeldoorn. Komt u uit deze regio, dan kunt u zich niet meer bij ons aanmelden.

  Op ZorgDomein

  De Geheime Tuin heeft de vestigingen Amersfoort, Almere, Bilthoven en Bussum aangemeld op ZorgDomein. Huisartsen en POH-GGZ'ers kunnen ons per direct via dit platform bereiken met verwijzingen. De Geheime Tuin zal haar verwijzers de komende tijd aanmoedigen om via deze prettige weg te verwijzen.

  Fraaie rapportcijfers

  De Geheime Tuin heeft een uitgebreid cliŽnttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. De respons geeft ons een goed beeld van hoe we presteren op alle relevante onderwerpen waarmee een jeugdhulpaanbieder vanuit cliŽntperspectief te maken krijgt. U vindt de uitgebreide resultaten hier.

  De Geheime Tuin is trots op wat cliŽnten ons aan feedback geven en we gaan graag door op deze goede weg. Uiteraard gebruiken we het onderzoek ook om ons nog verder te verbeteren. Volgend jaar meten we opnieuw hoe cliŽnten ons beoordelen. Kijk voor de samenvatting en de verantwoording van het onderzoek hier.

  De Geheime Tuin is ontstaan uit het gedachtegoed van Lara. Zij heeft het bedrijf tot stand gebracht en gevormd naar haar visie op het bieden van psychologische hulp aan kinderen, jongeren en haar ouders. Lara heeft De Geheime Tuin tot een bijzondere plek gemaakt, waar reeds vele kinderen en vastgelopen gezinnen weer met vertrouwen hun weg hebben hervonden.

  Tim heeft een bedrijfseconomische achtergrond en heeft de laatste 13 jaar in veel GGZ-organisaties leiding gegeven, ook in de Volwassenen- en Ouderenzorg. De Geheime Tuin gaat met hem een nieuwe fase in. Het vormgeven van jeugdhulpverlening binnen de nieuwe Jeugdwet is hierbij de leidraad. Tim wil de hulpverlening van De Geheime Tuin op steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar maken, zodat steeds meer gezinnen kunnen profiteren van de succesvolle aanpak van de psychologen en orthopedagogen van De Geheime Tuin.

  Oplossingsgericht Opvoeden

  De Geheime Tuin geeft bij Uitgeverij Hogrefe een boek uit over oplossingsgericht opvoeden. Lara de Bruin en Rian Meddens maakten een praktisch boek met veel leuke oefeningen om problemen in de opvoeding op een originele manier aan te pakken. Het boek staat vol herkenbare voorbeelden van problemen en oplossingen die zijn geïnspireerd op onze ervaringen in De Geheime Tuin. Leuk om te lezen, handig om te gebruiken! Het boek is te koop in de boekhandel en bij Bol.com. Of bekijk de preview.