Verhalen uit de praktijk

Mindfulness

Mindfulness is hot. Een rondje Google laat zien dat je zo ongeveer alles mindful kunt doen en dat er mensen zijn die je daarover kunnen adviseren. Je kunt leren mindful rennen, eten, afvallen, zwanger zijn, bevallen, koken, reizen, slapen, leiding geven, schrijven, fietsen, wandelen, autorijden, opvoeden, communiceren, coachen, origami maken, ademen, dansen, daten, fotograferen   

De grote V

Het is weer bijna zover. Het lijkt soms wel herfst buiten, maar de kalender geeft toch echt aan dat het schooljaar weer bijna voorbij is. In onze behandelingen is het een jaarlijkse mijlpaal die altijd met dezelfde rituelen in beeld komt. Als een soort eiland dat je vanaf je bootje al geruime tijd in de verte ziet liggen.

Scheiden

Aan de meeste dingen die regel in plaats van uitzondering worden, raak je gewend. Het wordt gewoon. Scheiden is heel gewoon geworden in Nederland. 1 op de 5 kinderen krijgt ermee te maken. Het is al lang geen uitzondering meer dat je ouders uit elkaar gaan, dat je op twee plekken moet gaan wonen, dat je te maken krijgt met de nieuwe partner van je vader of je moeder en dat ‘wij’ geen wij meer is.