Lidewei van Zoest

Kinder- en jeugdpsycholoog

mobiel: 0618871106

e-mail: lidewei.vanzoest@degeheimetuin.info

Lidewei van Zoest

Van jongs af aan wist ik dat ik met kinderen wilde werken en heb dit altijd met veel plezier gedaan. Vroeger door op te passen en vrijwilligerswerk te doen bij scouting en Het Vergeten Kind. Later door ambulante begeleiding te bieden en op een behandelgroep voor kinderen en jongeren te werken. Na mijn opleiding kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit Utrecht ben ik werkzaam geweest in een kinderziekenhuis, de residentiele jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Sinds begin 2021 werk ik bij de Geheime Tuin. De kleine teams, de korte lijnen en de prettige, persoonlijke sfeer maken dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Bij De Geheime Tuin werken we oplossings- en systeemgericht. Deze manier van werken past goed bij mij. Ik vind het belangrijk om vanuit een veilige en positieve sfeer het gesprek aan te gaan. Niet alleen in gesprek met het kind/jongere, maar zeker ook met de belangrijke personen om hen heen. Naast de hulpvraag, vind ik het mooi om naar de krachten van kinderen/jongeren en het gezin te kijken. Als je weet wat al goed gaat, lukt het immers beter om met lastige dingen om te gaan!