Manon van der Linden

Orthopedagoog

mobiel: 06 28525031

e-mail: manon. vanderlinden@degeheimetuin.info

Manon van der Linden

In 2021 ben ik met veel plezier gestart als orthopedagoog bij De Geheime tuin. Een fijne werkplek waar ik mij gelijk welkom voelde, door de warme en positieve sfeer. Bij De Geheime Tuin werken we in kleinschalige teams, waar iedereen graag meedenkt met elkaar.

Vanaf de middelbare school wist ik dat ik graag met kinderen wilde gaan werken, daarom ben ik orthopedagogiek gaan studeren. Na mijn master heb ik gewerkt met kinderen en jongeren met leerproblemen, faalangst en/of weinig zelfvertrouwen. Daarnaast heb activiteitenbegeleiding (o.a. muziekles) gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn, waar bij De Geheime Tuin de ruimte voor is. Zo kan het soms helpend zijn om naast systemische en oplossingsgerichte gesprekken verschillende werkvormen te gebruiken, door bijvoorbeeld te tekenen of een spel te doen. Daarnaast maak ik gebruik van oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en kan je bij mij terecht voor EMDR therapie.

Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om voor een vertrouwde en veilige sfeer te zorgen, aan te sluiten bij het individuele kind en ouders en een luisterend oor te bieden. Tijdens de behandeling proberen we samen met elkaar te kijken naar wat de gewenste situatie is, welke dingen al goed gaan en wat werkt voor het gezin. Het geeft mij veel energie en voldoening om te zien hoe verschillende vaardigheden en het (zelf)vertrouwen van een kind en zijn/haar omgeving kunnen groeien.