Daphne Hoenjet

Kinder- en jeugdpsycholoog

mobiel: 0640850691

e-mail: daphne.hoenjet@degeheimetuin.info

Daphne Hoenjet

Vanaf jongs af aan wist ik al dat ik later graag met kinderen wilde gaan werken. Gedurende mijn studie aan de Universiteit Utrecht merkte ik hoe interessant ik het vond om te achterhalen waar het gedrag van kinderen vandaan komt. Daarnaast ontdekte ik tijdens mijn stage binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie hoe mooi ik het vind om met ouders en kinderen mee te denken naar passende oplossingen wanneer ze ergens tegen aan lopen en er zelf niet meer uit komen. Na het afronden van mijn studie heb ik ervaring op kunnen doen binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en het wetenschappelijk onderzoek. In deze periode kwam ik er achter dat mijn hart ligt bij het hulp verlenen aan kinderen en hun ouders en er zo voor te zorgen dat kinderen beter in hun vel komen te zitten.

Meteen nadat ik gestart was viel het hechte team van collega's en de fijne sfeer mij op, waardoor ik me direct heel erg welkom en thuis voelde. Ook ervaar ik De Geheime Tuin als een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen en ouders. Daarnaast spreekt de oplossingsgerichte en systeemgerichte benadering mij erg aan. Ik vind het prettig dat er samen met ouders en kinderen naar een oplossing gezocht wordt, waarbij gekeken wordt naar de unieke krachten van een gezin.

Ik ben blij dat ik onderdeel mag uit maken van het team van De Geheime Tuin en iedere dag bij kan leren van mijn collega's en de kinderen en ouders die zich bij De Geheime Tuin aanmelden.