Zelfbeeld training

Een programma gericht op het verbeteren van een negatief zelfbeeld Doelgroep: Jongeren van ongeveer 12 tot 14 jaar:

  • Met een negatief zelfbeeld
  • Hinder ervaart in het dagelijks leven door het negatieve zelfbeeld
  • Zelf weet dat het beeld niet helemaal terecht is
  • Je schat in dat het versterken van het zelfbeeld positieve invloed heeft op de (bijkomende) klachten (somberheid, angst, gedragsproblemen)
  • Minimaal één positieve eigenschap en voorbeeld kan noemen
  • Je wil meedoen aan een groepstraining
  • Er geen sprake is van trauma, depressie met suïcidale gedachten, beperking in voorstellingsvermogen en abstract denken

Waarom?

Het zelfbeeld beïnvloedt hoe je je voelt en wat je doet en kan ook een rol spelen bij psychische klachten. De groepstraining helpt kinderen en jongeren om positiever over zichzelf te gaan denken.

 

Aanpak:

In de training wordt ervan uitgegaan dat het netwerk met de negatieve gedachtes over jezelf in de hersenen veel vaker wordt geactiveerd dan de andere netwerken. Het netwerk met de negatieve gedachtes wordt daardoor sterker en die gedachtes en gevoelens komen daardoor weer sneller naar voren. Het systeem houdt zichzelf zo in stand. In de training wordt er vanaf het begin veel aandacht besteed aan positieve herinneringen en eigenschappen van de kinderen en jongeren (positieve aandachtstraining). Daarnaast wordt met kinderen en jongeren geoefend om in moeilijke situaties geactiveerde positieve gedachten en gevoelens te gebruiken en een positiever zelfbeeld doelgericht op te roepen (contra-conditionering). De groepstraining bestaat uit 7 a 8 bijeenkomsten met maximaal 6 deelnemers. Er zijn 2 groepstherapeuten. We starten met het individueel bespreken van persoonlijke leerdoelen. Na de derde bijeenkomst vindt er ook een ouderbijeenkomst plaats, voor alleen ouders. Om de groepstraining te evalueren worden alle deelnemers met hun ouders apart uitgenodigd voor een persoonlijk afsluitend gesprek.

Tijd en plaats
VestigingDe Geheime Tuin Almere Buiten, Antilopestraat 10-12 in Almere Buiten

Wanneer: 

voorjaar 2024
Tijd:nader te bepalen
Leeftijd:12-14 jaar 

Contactgegevens

Lieke van Klingeren | lieke.vanklingeren@degeheimetuin.info | 06 43 23 27 23

Emilie Ledeboer| emilie.ledeboer@degeheimetuin.info | 06 40 02 25 17

Aanmelden voor de groep gaat altijd in overleg met de betrokken (hoofd)behandela(a)ren. 

Ben je nog niet bij ons bekend? Meld je dan aan via de roze knop hieronder.

16juni01.jpg
almere6.jpg

Psychologische hulp voor kinderen, jongeren en ouders

U maakt zich zorgen over uw kind. Over gedrag, gevoelens of gedachten die de ontwikkeling mogelijk belemmeren. De oorzaak daarvan kan in het kind zelf zitten, maar ook in het gezin of in dingen die het kind meemaakt. De Geheime Tuin begeleidt uw gezin op de weg naar oplossingen met gesprekken, online hulp en psychologisch onderzoek. Onze vestigingen zijn kleinschalig en we werken snel en persoonlijk, in sfeervol ingerichte ruimtes. We behandelen kinderen en jeugdigen van 6 tot 18 jaar individueel, in gezinsverband en in groepen.