Kinderpagina


Waarschijnlijk heeft je vader of moeder je verteld dat je binnenkort naar De Geheime Tuin komt. En ik kan me best voorstellen dat je je afvraagt wat je daar gaat doen… En wie je daar tegenkomt… Kijk, het zit zo:

Stel je eens voor hoe een geheime tuin eruit zou kunnen zien. Een tuin met een hele oude muur eromheen, begroeid met klimplanten. Een zware houten poort in de muur staat op een kiertje en als je om het hoekje kijkt, zie je hoe jouw geheime tuin er van binnen uitziet. Misschien is het voor jou een tuin met veel bloemen, bomen en vogels. Of misschien zie jij wel een schommel, een hoop brandnetels en een poes op een bankje in de zon. Wie weet ruik je de bloemen of hoor je de bijen en de hommels zoemen.

In deze tuin kom je binnenkort spelen, tekenen en praten over dingen die je dwarszitten of dingen die niet zo goed lukken. Misschien ben je wel erg bang voor bepaalde dingen of misschien word je gepest op school. Kinderen kunnen allerlei lastige problemen hebben die we in De Geheime Tuin kunnen onderzoeken. Je zult zien dat je dan na een tijdje zelf, of samen met je ouders, een oplossing bedenkt. Niemand hoeft verder te weten wat je allemaal doet in de tuin en wat je daar vertelt. Tenzij je dat zelf wilt natuurlijk.

In De Geheime Tuin mag je gewoon zijn wie je bent. We gaan praten, tekenen, spelen, verhalen lezen en een beetje fantaseren. En terwijl we dat doen, kom jij er achter waarom je je soms zo verdrietig voelt, of juist heel boos, of misschien erg verlegen. De Geheime Tuin is er om jou te helpen om meer te zijn zoals je zelf graag wilt zijn. Bijvoorbeeld minder boos, of minder bang, of minder verdrietig. Je gaat je steeds blijer en sterker voelen, en dat is natuurlijk een fijn gevoel!

We spelen jammer genoeg niet écht in een tuin. Dat stellen we ons voor in onze fantasie. Maar je zult zien dat het fijn is om te merken dat je steeds meer eigen baas wordt over hoe je doet, hoe je denkt en hoe je je voelt.

Tot ziens in De Geheime Tuin!