Eva van Ditshuizen

Kinder- en Jeugdpsycholoog

mobiel: 0640029684

e-mail: eva.vanditshuizen@degeheimetuin.info

Eva Van Ditshuizen

Sinds 2014 ben ik met heel veel plezier werkzaam bij De Geheime Tuin.

Na de studie kinder- en jeugdpsychologie te hebben afgerond ben ik werkzaam geweest bij een praktijk waar ik, zowel individueel als in groepsverband, sociale vaardigheidstraining heb gegeven aan kinderen die hier om wat voor reden dan ook hulp bij konden gebruiken. Ook werkte ik hier met kinderen met (faal)angstklachten. Ik heb hier onder andere cognitieve methoden leren toepassen en mogen ervaren hoe goed kinderen vaak in staat zijn om belemmerende denkpatronen om te zetten naar meer functionele gedachten. Daarnaast heb ik binnen het speciaal basisonderwijs gewerkt waar ik onder andere diagnostisch onderzoek deed bij kinderen met leer- en aanverwante problemen.

Toen ik de kans kreeg om bij De Geheime Tuin te werken heb ik deze met beide handen aangepakt. De werkwijze en de sfeer spreken mij ontzettend aan. Er wordt op een positieve wijze en in een relatief korte periode, gezocht naar oplossingen. Ik vind het mooi om te zien hoe ogenschijnlijk kleine oplossingen, vaak bedacht door kinderen en hun ouders, kunnen leiden tot (grote) veranderingen. Een goede behandelrelatie met kinderen en ouders die gebaseerd is op betrokkenheid en het zoeken naar oplossingen in plaats van beperkingen vind ik belangrijke voorwaarden om tot gewenste oplossingen te komen.