Just do it - Weerbaarheidstraining (Ervaringsgericht)

Just Do It! is een groepstherapie voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In de kindergroep richten we ons op het vergroten van assertiviteit, zelfvertrouwen en zelfregulatie door spel, beweging en praten. In de bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod, zoals: opkomen voor jezelf, eigen kwaliteiten ontdekken, stevig staan, complimenten geven en ontvangen, vertrouwen op jezelf en op anderen en omgaan met spannende en sociale situaties.

De groepstherapie bestaat uit 6 bijeenkomsten met maximaal 8 deelnemers. We starten met een kennismakingsgesprek met het individueel bespreken van persoonlijke leerdoelen met kind en ouders. In de eerste groepsbijeenkomst bespreken we deze met alle deelnemers samen, zodat zij van zichzelf en van de anderen weten waaraan ze gaan werken. Na de derde bijeenkomst vinden er oudergesprekken plaats. Om de groepstherapie te evalueren, worden alle ouders en deelnemers apart uitgenodigd voor een persoonlijk afsluitend gesprek.

“Goeie middag iedereen!

Voor degenen die me nog niet kennen: mijn naam is Marie-Louise en over 12 dagen ben ik jarig. Dit heb ik geleerd: Met twee voeten op de grond staan, mezelf niet klein laten maken, als kinderen pesten gewoon er niks van aantrekken, als mensen willen dat ik iets raars doe, bijvoorbeeld; ga in een ijskoude rivier zwemmen, dat ik dat dan niet doe en dat ik zeg wat ik wil, doe wat ik wil en nee zeggen en die nee natuurlijk ook volhouden! Voor het eerst heb ik in mijn leven gehoord dat ook andere kinderen gepest worden. En dat heb ik hier gehoord! Het leukste wat ik hier in de groep vond is dat we een filmpje maakte over mijn leerdoel, namelijk : Stop-nee zeggen en dat er goed aandacht werd besteed aan mijn leerdoel. Ik heb het hier superleuk gevonden en nieuwe vrienden gemaakt.

Praktische Gegevens

Vestiging:

Basisschool De Albatros, Edelhertweg 85 in Almere Buiten

Wanneer: 

Frequentie:

woensdag 13, 20 en 27 maart, 3 april (ouders), 10, 17, 24 april 2024

6 wekelijkse bijeenkomsten, met na drie bijeenkomsten 1 week oudergesprekken

Tijd: 

Woensdagmiddag 15:30 uur tot 17:00 uur 

Leeftijd:

8-12 jaar

Contactgegevens

Minda Dijkstra | minda.dijkstra@degeheimetuin.info | 06 40 70 23 61

Nienke Spijkerboer | nienke.spijkerboer@degeheimetuin.info | 06 34 32 19 42

Aanmelden voor de groep gaat altijd in overleg met de betrokken (hoofd)behandela(a)ren. 

Ben je nog niet bij ons bekend? Meld je dan aan via de roze knop hieronder.