e-mail: judith.sluimer@degeheimetuin.info

Josien van der Hoek

Orthopedagoog - Generalist BIG registratie 39926900031

mobiel: 0640537112

e-mail: josien.vanderhoek@degeheimetuin.info

Josien van der hoek

Voor iedereen is het fijn en prettig om te horen wat er wél goed gaat. Dat het soms even niet lekker loopt of dat er dingen anders kunnen, weten we vaak wel. Ook het benoemen van je eigen negatieve punten is vaak niet heel moeilijk. Terwijl we juist energie en motivatie krijgen als we horen wat onze positieve punten zijn en wat er goed gaat met onszelf en in onze omgeving. Door deze positieve punten uit te vergroten en te kijken hoe deze punten jou kunnen helpen om de situatie weer wat te verbeteren, zijn we vaak al een hele stap verder.

Ik ben iemand die positief in het leven staat en graag wil kijken naar de lichtpuntjes. Hierbij vind ik het van groot belang om goed te luisteren naar het verhaal van degene die voor me zit. Ik probeer veel vragen te stellen om te achterhalen wat werkt en wat niet. Door vragen te stellen wordt je geactiveerd om zelf goed na te denken. Uiteindelijk ligt de kracht tot verbetering en verandering in iedereen zelf. Ik geloof erin dat iedereen zijn regie over zijn eigen leven heeft en dus ook zelf weer stap voor stap tot verbetering kan komen. Soms heb je daar alleen een steun in de rug voor nodig of iemand die net even een andere kijk heeft.

Met respect en liefde met elkaar omgaan zijn voor mij belangrijke waarden. Ik geloof erin dat mensen altijd iets doen vanuit de goede intentie. Hoop en vertrouwen zijn hierbij belangrijke factoren. Kinderen hebben hun ouders nodig om op te groeien tot evenwichtige volwassenen. Zij zijn hun voorbeeld en leren van wat ze thuis hebben gezien. Daarom zullen de gesprekken en behandelingen ook vaak met ouders plaatsvinden, omdat iedereen in het gezin even belangrijk is. Ieder heeft zijn eigen bijdrage om uiteindelijk met elkaar tot een positief resultaat te komen!