Lisanne Knol

Psychomotorisch therapeut

mobiel: 0640205323

e-mail: lisanne.knol@degeheimetuin.info

Lisanne Knol

Sinds januari 2016 ben ik met veel plezier werkzaam bij De Geheime Tuin. Vanaf het eerste moment was de warme, toegankelijke, daadkrachtige en energieke sfeer voelbaar. Het zijn voor mij de aspecten die De Geheime Tuin uniek en krachtig maken. Binnen De Geheime Tuin vervul ik een dubbelfunctie als aanmeldfunctionaris en Psychomotorisch Therapeut (PMT).

PMT is een bewegings-en lichaamsgerichte therapie, waarbij je doet en praat. De ervaringen die tijdens oefeningen opgedaan worden, zijn aangrijpingspunt om bepaald gedrag te veranderen of om bepaalde gevoelens te leren ervaren, herkennen en hanteren. De cliënt kan op ervaringsgerichte wijze oefenen en experimenteren met ander/nieuw gedrag. PMT is passend bij de oplossingsgerichte stijl die De Geheime Tuin bijzonder en doeltreffend maakt.

Na mijn studie PMT aan de CALO te Zwolle ben ik 3 jaar werkzaam geweest als psychomotorisch therapeut bij een GGZ-instelling voor kinderen en (jong)volwassenen te Zoetermeer. Daar heb ik PMT opgezet en vormgegeven. Het is een grote toevoeging gebleken. Ook ontdekte ik het belang en de kracht van het betrekken van gezinsleden bij de behandeling. Ieder kind is onlosmakelijk verbonden met zijn of haar omgeving en er is een groter behandeleffect wanneer het gezin zorgvuldig betrokken wordt. Omdat ik weet dat een warme en veilige woonomgeving van essentieel belang is voor een evenwichtige ontwikkeling, zet ik me graag volledig in voor de begeleiding daarvan. De visie van De Geheime Tuin sluit hier erg mooi op aan.