Marije Hofman

Kinder- en Jeugdpsycholoog

mobiel: 0640637552

e-mail: marije.hofman@degeheimetuin.info

Marije Hofman

Het is prachtig werk om met kinderen, jongeren en ouders even mee te mogen lopen en te kunnen meedenken als dat nodig is. Door te kijken wat er al goed gaat, te kijken naar je sterke kanten, in een veilige omgeving en met geduld, ga ik graag samen aan het werk. Problemen voelen lichter als je ook kijkt naar wat er al wel goed gaat. Humor vind ik daarnaast ook belangrijk en geeft lucht.

Het mooie van systemisch werken is dat je zoveel mogelijk de mensen die dicht bij het kind staan bij de behandeling betrekt. Ik kijk met veel empathie naar ouders, ik heb zelf ook kinderen en weet hoe ingewikkeld het soms kan zijn. In de manier waarop gezinnen functioneren in relatie tot elkaar en hun omgeving, liggen vaak sleutels naar oplossingen verborgen.

Ik voel mij als kinder- en jeugdpsycholoog helemaal thuis binnen De Geheime Tuin, omdat de oplossings- en systeemgerichte aanpak goed aansluit bij mijn werkwijze. Vooral de fijne en huiselijke sfeer, zijn heel belangrijk om een optimale werkrelatie met elkaar te creëren.

Ik ben een warm, rustig en begripvol persoon en werk oplossingsgericht en evidence based. Ik combineer alle kennis die ik de afgelopen jaren heb vergaard binnen mijn werk. Naast mijn werk houd ik van mijn gezin, muziek, de natuur, sporten, contact met vrienden en reizen.