Milou Willems

Orthopedagoog

Mobiel: 0640596011

E-mail: milou.willems@degeheimetuin.info

Milou Willems

In november van 2019 ben ik bij De Geheime Tuin komen werken. Hier is veel aandacht voor wat al goed gaat en voor de positieve eigenschappen van een kind. Ook is er ruimte voor creativiteit en mag er buiten de kaders gedacht worden. En De Geheime Tuin betrekt ook de belangrijke mensen die om het kind heen staan zoals ouders. Dit zijn allemaal redenen dat het werken bij De Geheime Tuin goed bij mij past.

Mijn grootste kracht is het aansluiten bij de kinderen en ouders die mijn hulp nodig hebben. Ik kan vaak goed aanvoelen wat iemand nodig heeft om zich veilig en gehoord te voelen. Ik vraag veel en oordeel niet over wat mij verteld wordt. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd een goede reden is voor ieders gevoelens, gedachten en gedrag. Ik vind het leuk om samen op zoek te gaan naar oplossingen die werken. Ik gebruik graag mijn creativiteit en ik vind het fijn om samen iets te doen. Je kan bijvoorbeeld denken aan samen tekenen, een spel spelen, schrijven of een verhaal lezen. Het belangrijkste vind ik dat de manier waarop ik werk past bij degene die hulp vraagt.

De Geheime Tuin voelt voor mij als een fijne, huiselijke en warme plek. Een plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn en vanuit hun eigen motivatie nieuwe vaardigheden kunnen leren en goede eigenschappen sterker maken. Het mooiste van mijn vak vind ik, dat ik onderdeel mag zijn van dit proces.