Mindfulness voor jongeren

VOOR WIE

Ben je tussen de 12 en 17 jaar? Pieker jij veel over de toekomst of blijf je maar malen over het verleden? Voel je je gestresst, opgejaagd of onrustig? Of heb je moeite om je te kunnen concentreren? Voel jij je soms somber, minderwaardig of heb je weinig zelfvertrouwen? Dan is de mindfulnesstraining misschien wat voor jou.

DOEL

Tijdens de training leer je vaardigheden om te focussen, hoe je om kunt gaan met stress en piekergedachten, meer in het hier en nu te leven en jezelf te waarderen om wie je bent. Zo bouw je veerkracht op. 

AANPAK

In deze In de 7-weekse training doen we oefeningen gericht op de adem, het lichaam, gedachten en gevoelens en gaan we aan de slag met het ontwikkelen van vriendelijke aandacht voor jezelf en anderen. De groep zal bestaan uit 6 tot 8 jongeren. Iedere week krijg je oefeningen voor thuis mee om daar verder mee te trainen. Voor je ouders zijn er twee ouderbijeenkomsten, waarin ze informatie krijgen over de training. Na de voorjaarsvakantie wordt er nog een terugkom bijeenkomst gepland.

CONTACTPERSONEN

Suzanne van Meeuwen: suzanne.vanmeeuwen@degeheimetuin.info | 06 28 83 14 03

Annette Leene: annette.leene@degeheimetuin.info | 06-40755986

Praktische gegevens

Startdatum: woensdag 8 maart – 19 april

Frequentie: Wekelijks (7 keer plus een terugkomdag na de meivakantie)

Locatie: Albrechtlaan 3, Bussum

 

Tijd: 15:30 – 17:00

 

Leeftijd: 12-17 jaar

 
 

Aanmelden voor de groep gaat altijd in overleg met de betrokken (hoofd)behandela(a)ren. 

Ben je nog niet bij ons bekend? Meld je dan aan via de roze knop hieronder.