Ruth Ten Berge

Orthopedagoog

mobiel: 0640761262

e-mail: ruth.tenberge@degeheimetuin.info

Ruth Ten Berge

Sinds juli 2015 ben ik met veel plezier werkzaam binnen De Geheime Tuin in Bussum.

Ik vind het erg bijzonder hoe elke dag weer kinderen, jongeren en ouders bij mij in de kamer komen en vertellen over de moeilijkheden waar zij mee te maken hebben om samen met mij op zoek te gaan naar oplossingen. Het mooiste is dat de meest passende oplossingen meestal uit de gezinnen zelf komen!

Steeds weer zie ik terug dat, hoe moeizaam het soms ook even gaat in het leven van een kind of een gezin, er altijd erg mooie wensen en intenties bestaan. Door samen deze wensen en intenties te belichten, en vooral ook de momenten waarop deze al op een mooie manier tot uiting komen, ontstaan er al gauw lichtpuntjes.

In 2011 ben ik afgestuurd als orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn studieperiode heb ik veel gewerkt met gezinnen waarin één of meerdere kinderen gediagnosticeerd waren met een stoornis als ADHD of autisme. Na mijn studie heb ik voornamelijk binnen de jeugdzorg gewerkt waarbij ik met gezinnen heb gewerkt die te maken hebben gehad met de meest uiteenlopende uitdagingen. Door deze werkervaring heb ik gezien hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk het hele gezin te betrekken tijdens de behandeling van een kind. Samen sta je toch altijd sterker! In mijn werk maak ik dan ook graag gebruik van een oplossingsgerichte en systeemgerichte aanpak. Hierbij staan voor mij de termen openheid, betrokkenheid en leergierigheid centraal. Ook ik leer elke dag weer bij in samenwerking met de kinderen en gezinnen die in mijn behandelkamer komen.