Annette Leene

GZ-psycholoog & Systeemtherapeut BIG registratie 19913603725

mobiel: 0640755986

e-mail: annette.leene@degeheimetuin.info

Annette Leene

In 2006 kwam ik voor het eerst in aanraking met oplossingsgericht werken en meteen merkte ik dat deze manier van werken me paste. Een probleem zien als een oplossing die niet meer werkt, is voor mij een van de belangrijkste uitgangspunten in een behandeling. Door toekomstdromen en veerkracht de aandacht te geven in plaats van de focus enkel te leggen op problemen, ontstaat vaak weer hoop en energie. En dat helpt bij het vinden van een eigen weg uit de moeilijkheden, is mijn ervaring.

Een paar jaar geleden ben ik de opleiding systeemtherapie begonnen, die ik in maart 2023 zal afronden. Kinderen en jongeren groeien op in gezinnen en gezinsleden beïnvloeden elkaar. Als kinderen of jongeren tegen dingen aanlopen of er zorgen om hen zijn, vind ik het daarom belangrijk om de mensen om het kind of jongere heen te betrekken. Om samen meer zicht te krijgen waarom dingen gaan zoals ze gaan. Om ouders te helpen hun kind te helpen. En om samen te zoeken naar nieuwe manieren om met lastige situaties om te gaan.

Al langer leek de Geheime Tuin mij daarom een fijne plek om te werken. Hoe fijn dan ook, dat ik vanaf januari 2023 als GZ-psycholoog en systeemtherapeut deel uit maak van het team in Bussum!