José Biegstraaten

GZ-psycholoog BIG registratie 29910498725

mobiel: 0643469406

e-mail: jose.biegstraaten@degeheimetuin.info

José Biegstraaten

Na mijn verhuizing ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe werkplek in de buurt. Mijn oog was al eerder gevallen op de Geheime Tuin. Ik vind het namelijk fijn om te werken binnen een kleine organisatie met een open en persoonlijke sfeer en duidelijke visie. Heel blij ben ik dan ook dat ik vanaf maart 2022 werkzaam ben bij de Geheime Tuin.

Na het afronden van mijn studie orthopedagogiek in 2003 en mijn opleiding tot GZ-psycholoog in 2008 heb ik diverse werkplekken gehad, waaronder de (specialistische) jeugd GGZ, een ouder- en kindteam en het speciaal onderwijs. Sinds januari 2018 ben ik EMDR practitioner.

Ik heb met veel verschillende gezinnen en kinderen (4-18 jaar) mogen werken met uiteenlopende hulpvragen. Ik vind het bijzonder en waardevol getuige te mogen zijn van een proces waarin kinderen en ouders weer in zichzelf gaan geloven, kunnen verbinden met elkaar en vertrouwen gaan voelen. Daarin iets mogen en kunnen betekenen is voor mij een drijfveer om me in mijn vak te blijven ontwikkelen en verdiepen.

Het vraagt moed om in therapie te gaan en daarom vind ik het zo belangrijk een open en fijne sfeer te creëren, echt te luisteren en aandacht te hebben voor het contact. Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt en kan delen wat je echt bezighoudt. Vanuit daar kunnen we dan samen onderzoeken wat er speelt in je leven en ontdekken op welke manier je hierbij geholpen kan worden. Of hoe je met dat wat er speelt om kan gaan. Ik werk hierbij ook altijd samen met ouders en zo nodig het hele gezin want samen sta je sterker dan alleen!

Ik zie je graag bij De Geheime Tuin!