Judith Sluimer

Orthopedagoog - Generalist BIG registratie 69928956331

mobiel: 0638992396

e-mail: judith.sluimer@degeheimetuin.info

Judith Sluimer

Er gebeuren tijdens je leven leuke dingen, maar soms ook minder leuke dingen. Helemaal als je nog kind bent, kan dit extra pittig zijn. Op die momenten kan het fijn zijn om met een therapeut te kijken wat jou kan helpen om met die dingen om te gaan.

In 2006 ben ik voor het eerst met mensen gaan werken en kwam ik erachter hoe belangrijk en leuk ik dat vind. Ik ben erachter gekomen dat ik het liefst met kinderen en jongeren werk. Kinderen en jongeren zijn nog volop in ontwikkeling. Het betrekken van familie en vrienden uit de omgeving van het kind bij de behandeling, is wat mij betreft een belangrijke factor voor succes. Elk kind is onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving. In de afgelopen jaren heb ik binnen de jeugdhulp gewerkt, en in juni 2022 ben ik bij de Geheime tuin gestart.

Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om echt goed contact te maken met diegene die tegenover mij zit. Met het kind en ook met de ouders of anderen uit de omgeving. Samen met jullie onderzoeken en uitpluizen wat er speelt en hoe het komt dat het minder goed gaat. Daarnaast vind ik een positieve insteek in de behandeling belangrijk. Elk kind is uniek en heeft een eigen schatkist gevuld met kwaliteiten. Deze kwaliteiten kunnen juist op die moeilijke momenten helpen om daarmee om te gaan. Ik heb ervaring in breed diagnostisch onderzoek (psychologisch onderzoek), en behandelingen vanuit de cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie. Dit alles met een oplossingsgerichte insteek.

Naast mijn werk vind ik het leuk om te sporten, fotograferen, reizen en naar het theater te gaan.