Lisa Vonhof

Orthopedagoog / gedragsdeskundige

mobiel: 0643469405

e-mail: lisa.vonhof@degeheimetuin.info

Lisa Vonhof

Per maart 2024 mag ik mijzelf bij het team van de Geheime Tuin aansluiten. De visie van de Geheime Tuin sluit aan bij waar ik voor sta; jezelf mogen zijn en ontdekken waar jouw krachten en talenten liggen. Dit maakt dat ik tijdens mijn opleiding tot Orthopedagoog al erg enthousiast werd van de oplossingsgerichte behandelvisie. Het focussen op dat wat goed gaat en het durven dromen over waar je naartoe wilt, zorgt voor luchtigheid en positiviteit. Je ontdekt namelijk wat je al kunt en wat je graag wilt, daardoor blijf je dicht bij jezelf. Wanneer het even lastig is om zelf jouw krachten en talenten te herkennen en gebruiken, help ik graag met de zoektocht om deze terug te vinden! Daarbij is het natuurlijk extra fijn als de mensen om je heen ook weten hoe zij jou hierbij kunnen (blijven) helpen.

Voordat ik bij de Geheime Tuin begon, heb ik een aantal jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. Ondanks dat ook binnen dat werkveld het individu centraal staat, is er vaak meer aandacht voor de (woon)groep. Ik merkte dat ik vooral blij word van een meer individuele benadering; aandacht hebben voor wie iemand is en écht luisteren naar dat wat de ander probeert te vertellen.

Buiten mijn werk om probeer ik ook te luisteren naar wat ik (mij)zelf wil (vertellen): ik wandel graag, doe aan yoga en word blij van zingen. Daarnaast vind ik het natuurlijk ook fijn om aandacht te besteden aan mijn familie en vrienden!