Mandy Sassen

Orthopedagoog

mobiel: 0634555158

e-mail: mandy.sassen@degeheimetuin.info

Mandy Sassen

Met veel plezier ben ik werkzaam bij De Geheime Tuin. Met name de warme en vertrouwde sfeer, het persoonlijke contact met kinderen en ouders en het werken vanuit een oplossingsgericht kader spreken mij aan.

Het is vervelend wanneer je niet lekker in je vel zit, je belemmerd wordt door negatieve gedachten of je last hebt van gevoelens als angst, verdriet of boosheid. Het is voor jezelf, maar ook voor mensen in je omgeving, soms lastig om hiermee om te gaan. Het kan dan prettig zijn wanneer je dit bespreekbaar kunt maken en er iemand is die met je mee kan kijken in wat jou kan helpen je weer fijner te voelen.

Na mijn opleiding heb ik 7 jaar als orthopedagoog gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs, waarin ik heb ervaren dat ouders en kinderen zelf vaak goed weten wat ze zouden willen en wat hen hierin zou kunnen helpen. Het geeft mij voldoening om kinderen en ouders doelgericht te ondersteunen, waarbij ik het belangrijk vind om gebruik te maken van de positieve eigenschappen en aandacht te hebben voor hetgeen al goed gaat. Ik hecht veel waarde aan een veilige en vertrouwde omgeving waarin je jezelf kunt zijn. In de behandeling maak ik daarnaast gebruik van principes vanuit de cognitieve gedragstherapie.